JaGaTa

Henri JacobsPatrick GablerKoen Taselaar

werk op papier, tekeningen

12 mei t/m 10 juni 2018

Finissage zondag 10 juni vanaf 15:00 uur, Henri Jacobs en Patrick Gabler zijn aanwezig.

De galerie is open van 13:00 tot 17:00 uur

8, 9 10 juni: festival HOLAA

HOLAA laat u kennismaken met het hedendaagse kunstcircuit van Den Haag: 26 locaties van White Cube tot Underground.
Het festival opent vrijdagavond 8 juni om 18:30 in The Grey Space in the Middle (Paviljoensgracht 20).
Hier vertrekken om 19:00 uur rondleidingen (aanmelden via mailing@hoogtij.net.)
Zondag 10 juni is er een Art Walk With Me onder leiding van kunstexpert Margitte Verwoerdt met wie u 7 galeries bezoekt.
Koffie, lunch en afsluitende borrel zijn inbegrepen, kosten € 35,- pp. U kunt zich aanmelden op artwalkwithme@gmail.com

voor volledig programma zie: www.hoogtij.net

JaGaTa is de samentrekking van de eerste twee letters van de achternamen van de kunstenaars. Met die samenvoeging onderstrepen ze de overeenkomst in hun werk: bij alle drie spelen patronen en ritme een belangrijke rol.
Henri Jacobs (1957) onderzoekt in zijn doorlopende serie Journaal Tekeningen hoe een vlak kan worden uitgevuld met geometrische patronen. In de afgelopen jaren pikte hij nieuwe motieven op tijdens studiereizen, golvend ornament in Kolkata, India en variaties op de cirkel in Arita, Japan. In de nieuwste werken vlecht hij reepjes papier tot patronen, daarvoor reisde hij onlangs naar Indonesië om de Ikat weefkunst te bestuderen. Bij Patrick Gabler (1967) is ritme belangrijk, zijn penseel danst over het papier en vormt een patroon van krullen, dat zich als een zwerm spreeuwen over het vlak beweegt en verdicht tot een totaalvorm.

Je oog gaat voortdurend heen en weer tussen de beweging van de individuele penseelhalen en de overkoepelende vorm. Koen Taselaar (1986) werkt veel met tekst in zijn tekeningen. Hij verwerkt woorden en zinnen in een stortvloed van streepjes en motieven die die zich als een tapijt ontrollen. Door de uitbundigheid en energie waarmee de patronen zijn getekend duurt het vaak even voor je de tekst kunt lezen.

De overvloed aan visuele informatie in Taselaar’s werk is op een positieve manier excessief: uitbundig en bijna psychedelisch in zijn energie. Het werk van de anderen is dat ook, in de virtuoze precisie en het vakmanschap waarmee Henri Jacobs zijn patronen uitvoert en in de uitputtende zoektocht naar de totaalvorm in Gabler’s penseeltekeningen.