Big Art #4

Dirk Zoete

ruimtelijk werk
12 t/m 15 september 2019

Op de vierde editie van Big Art presenteert Galerie Maurits van de Laar Giant van Dirk Zoete (1969). Het is een reusachtige mensfiguur opgebouwd uit een stalen frame en houten platen, daarop een maskerachtig hoofd bekroond met een hoed en een krans van kaarsen. Samengestelde mensfiguren komen vaak voor in het werk van Dirk Zoete, in de verte verwant aan de suprematistische figuren van Kazimir Malevich en de balletkostuums van Oskar Schlemmer. Dirk Zoete heeft in oktober – november een solo expositie in Galerie Maurits van de Laar, getiteld Zogenaamd Mens.

Big Art vindt dit jaar plaats op het Hembrugterrein in Zaanstad, ooit een  militair industrieel complex dat zich nu sterk ontwikkelt als culturele hotspot, mede door de recente opening van het nieuwe cultuurcentrum HEM in een enorme voormalige munitiefabriek.

Op Big Art zijn meer dan 70 oversized kunstwerken van hedendaagse kunstenaars en designers te zien. Een mix van monumentale schilderijen en tekeningen, sculpturen, foto’s en installaties van gevestigde en aanstormende talenten.

 

Hembrugterrein, De ProjectFabriek, Middenweg 63, 1505 RK  Zaanstad
open van 11:00 tot 19:00 uur, entree €  10,- kinderen gratis, vrij parkeren
meer informatie op: bigart.nu