Moving up

23 oktober t/m 27 november 2022

Martin Assig, Cedric ter Bals, Jan Brokof, Anya Belyat Giunta, Frank Van den Broeck, Elsbeth Ciesluk, Robine Clignett, Robbie Cornelissen, Karin van Dam, Marcel van Eeden, Paul van der Eerden & Romy Muijrers, Martin Fenne, Andrea Freckmann, Tobias Gerber, Diederik Gerlach, Christie van der Haak, Kim Hospers, Susanna Inglada, Henri Jacobs, Nour-Eddine Jarram, Stan Klamer, Tobias Lengkeek, Dieter Mammel, Marjolijn van der Meij, Erik Pape, Zeger Reyers, Sebastiaan Schlicher, Elmar Trenkwalder, Ronald Versloot, Peter Vos, Dan Zhu, Dirk Zoete

Onder andere Martin Assig, Cedric ter Bals, Jan Brokof, Anya Belyat Giunta, Frank Van den Broeck en vele anderen.

Schilderijen, tekeningen, werk op papier, glas, sculptuur

In 1991 opende Galerie Maurits van de Laar aan het Westeinde 203 haar deuren en was vanaf 1996 gevestigd aan de Herderstraat 6. Na 26 jaar verhuist de galerie eind december naar een nieuwe locatie: Toussaintkade 49 in Den Haag, enkele panden naast Galerie Ramakers, kunstenaarsinitiatief Quartair en met Stroom Den Haag op loopafstand.
In de Herderstraat vonden 239 tentoonstellingen plaats, de 240e expositie MOVING UP staat in het teken van de komende verhuizing met een overzicht van de kunstenaars van de galerie. Daaronder zijn kunstenaars van het eerste uur en de beginjaren als Diederik Gerlach, Robine Clignett, Marcel van Eeden, Erik Pape en Dieter Mammel tot nieuwe als Susanna Inglada, Dan Zhu en Cedric ter Bals. Om de laatste expositie in de Herderstraat te vieren is op alle werken een verhuiskorting van 10% van toepassing.

De eerste expositie in de nieuwe ruimte aan de Toussaintkade is een duo tentoonstelling van Elmar en Elisabeth Trenkwalder die op zondag 8 januari 2023 opent. De Oostenrijkse beeldhouwer/keramist Elmar Trenkwalder (1959) heeft van 15 oktober tot 19 maart een grote overzichtstentoonstelling in Museum Beelden aan Zee met de titel Tuin der Lusten. Hij maakte hiervoor een nieuw kolossaal keramisch werk dat nu voor het eerst wordt getoond, naast andere sculpturen en tekeningen.
meer informatie op www.beeldenaanzee.nl

In de openingsexpositie in de nieuwe ruimte aan de Toussaintkade zullen sculpturen van Elmar Trenkwalder en schilderijen van zijn vrouw Elisabeth te zien zijn.

8 januari t/m 5 februari 2023