Susanna Inglada, Y Ahora Que? 2020, charcoal, acrylic, on paper, 130 x 160 x 300 cm
Susanna Inglada, Y Ahora Que? 2020, charcoal, acrylic, on paper, 130 x 160 x 300 cm

Susanna Inglada in Liefde voor tekenen
in Stedelijk Museum Schiedam

 

Het Stedelijk Museum Schiedam nodigde Fatima Barznge, Koen Taselaar en Susanna Inglada uit als curator voor Love of Drawing. De tentoonstelling geeft een overzicht van de NOG-collectie, die in 2021 aan het Stedelijk Museum Schiedam werd geschonken. De keuze van de drie kunstenaars sluit qua thematiek, inhoud en mentaliteit aan op hun eigen werk.

Susanna Inglada selecteerde werk van Nour-Eddine Jarram, Charlotte Schleiffert, Aline Thomassen, Dan Zhu, Erik van Lieshout, Caren van Herwaarden, Erik Mattijssen, Dineke Blom, Esther Jiskoot, Helen Frik en Claire Harvey. Hun werken worden getoond op muren die geschilderd zijn in zachte kleuren, waarbij groen staat voor politieke, sociologische kwesties, geel focust op intuïtie en fantasie, roze op het menselijk lichaam en de relatie van de mens met de natuur. Susanna Inglada toont haar eigen installatieve collage tekening Y Ahora Que? die in 2020 is aangekocht voor de NOG collectie.

Bij de tentoonstelling is een catalogus verschenen met interviews met Fatima Barznge, Susanna Inglada, Koen Taselaar, een geschiedenis van de NOG Collectie en een overzicht van de tentoongestelde werken.

6 July – 15 September 2024, Hoogstraat 112, Schiedam
meer info op www.stedelijkmuseumschiedam.nl