Cedric ter Bals, Shary Boyle
Susanna Inglada, Marjolijn van der Meij

tekeningen, werk op papier, lino’s, ruimtelijk werk

14 oktober t/m 11 november 2018


Finissage zondag 11 november vanaf 15:00 uur, de galerie is open van 13:00 tot 17:00 uur

Susanna Inglada (1983) die dit jaar het HISK in Gent afrondt maakt krachtige, expressieve tekeningen van mannen en vrouwen die verwikkeld zijn in een heftige soms zelfs gewelddadige interactie. De theatrale tekeningen zijn soms drie dimensionaal en zijn in zwart of wit of neutrale kleuren opgezet, wat de intensiteit van de scènes versterkt maar ook zorgt voor vervreemding.  Shary Boyle (1972) is een gevestigde Canadese kunstenaar die haar land in 2013 op de Biennale van Venetië vertegenwoordigde. Ze maakt keramische sculpturen en tekeningen waarin ze verwijst naar de kunstgeschiedenis, massacultuur en folklore. Vaak heeft haar werk iets ongemakkelijks doordat ze beelden vervormt of overdrijft. In Snifter bijvoorbeeld verleidt een vamp de sullige Raggedy Andy, een speelgoedpop uit Shary Boyle’s jeugd.

Cedric ter Bals (1990) studeerde dit jaar af aan de KABK Den Haag. Gefascineerd door de eerste Wereldoorlog creëerde hij het personage van een Duitse soldaat, een alter ego dat hij in de historische context van Verdun maar ook in het heden in zijn eigen woonplaats Scheveningen opvoert. In kleurige kleine stripachtige tekeningen geeft hij de soldaat weer in een speurtocht naar afkomst en identiteit.
Marjolijn van der Meij (1970) toont nieuw ruimtelijk werk gemaakt van uitgeprinte foto’s van kitscherige beeldjes van een meisje op een steigerend paard of een zittend jongetje. Ze vouwt en modelleert de foto’s tot drie dimensionale figuren die zodanig vervormd zijn dat ze lijken te smelten. Die vertekening dwingt je de sentimentele beelden uit het verleden opnieuw te interpreteren.

zie recensies op https://villanextdoor en http://jegensentevens.nl