Ristretto

Martin Assig, Cedric ter Bals, Shary Boyle, Frank Van den Broeck, Jan Brokof, Seekee Chung, Elsbeth Ciesluk, Robine Clignett, Robbie Cornelissen, Karin van Dam, Marcel van Eeden, Nare Eloyan, Martin Fenne, Andrea Freckmann, Tobias Gerber, Diederik Gerlach, Christie van der Haak, Kim Hospers, Susanna Inglada, Henri Jacobs, Nour-Eddine Jarram, Stan Klamer, Tobias Lengkeek, Heidi Linck, Dieter Mammel, Marjolijn van der Meij, Robert Nicol, Erik Pape, Ed Pien, Zeger Reyers, Sebastiaan Schlicher, Eva Spierenburg, Elmar Trenkwalder, Ronald Versloot, Justin Wijers, Dirk Zoete

tekeningen, werk op papier, schilderijen, sculptuur, textiel- en glaswerk, video

nog open op afspraak tot en met 30 december
info@mauritvandelaar.nl 

 

 

Galerie Maurits van de Laar sluit het jaar 2018 af met de groepstentoonstelling Ristretto. Kunstenaars van het eerste uur waaronder Robine Clignett, Marcel van Eeden en Diederik Gerlach maar ook nieuwe namen als Shary Boyle en jonge talenten als Susanna Inglada en Cedric ter Bals tonen elk in een geconcentreerde presentatie een of twee van hun werken. Ristretto geeft een actueel overzicht van de galerie, tekeningen zijn daarbij de kern met kunstenaars als Martin Assig, Frank Van den Broeck, Robbie Cornelissen, Karin van Dam en Henri Jacobs.

Sebastiaan Schlicher ontwikkelde hierin tijdens zijn recente residency in het Luceberthuis een nieuwe vorm met zijn video syntheses waarin hij tekent met een elektronisch signaal. Tekstwerken van Elsbeth Ciesluk, sculpturen van Elmar Trenkwalder, beschilderde vazen van Nare Eloyan, textielwerk van Martin Fenne en een boek met zwammen van Zeger Reyers laten de breedte  van het programma zien. Verder zijn er nieuwe schilderijen van Erik Pape, Ronald Versloot, Andrea Freckmann en Tobias Lengkeek. Nour-Eddine Jarram laat aquarellen zien van Hollanders en Marokkanen in traditionele kledij.