Drawing Now

Martin Assig, Tobias Gerber, Ronald Versloot, Dan Zhu

tekeningen, werk op papier

open op afspraak t/m 22 augustus

Als alternatief voor de naar juni 2021 uitgestelde beurs Drawing Now Paris laten Martin Assig en Ronald Versloot hun tekeningen in de galerie zien. Paul van der Eerden en Romy Muijrers die ook in Parijs zouden exposeren tonen in november in de galerie hun Suite project waarvoor ze gezamenlijke tekeningen maakten.

Martin Assig (1959) brengt werk uit zijn St. Paul serie waarin hij het mens zijn op ontroerende en indringende manier verbeeldt. Vaak is er een combinatie van tekst en beeld zoals in het werk van Paul Klee waar de titel van de serie aan refereert.
Ronald Versloot (1964) werkte in de maanden voor en tijdens de lock down aan een serie pasteltekeningen in zijn atelier in Berlijn. Hij onderneemt daarin een reis naar binnen langs herinneringen en ooit geziene beelden. Het zijn idyllische landschappen die ook een gevoel van Paradise Lost of vervreemding kunnen hebben. Ze zijn steeds gemaakt vanuit een gevoel van hoop en schoonheid waardoor de dingen omgekeerd worden tot een Paradise (re)Found.

klik hier voor online catalogus pastels Ronald Versloot

Tobias Gerber (1961) maakte in 2016 een serie gouaches Aus der schwarzen Kiste. Daarin kijk je door een sleutelgat naar buiten op landschappen in zachte pasteltinten waarin vaak iets verontrustends aanwezig is zoals een brandje of de schoorstenen van een raffinaderij. Een van Tobias Gerber’s gouaches maakt deel uit van het project Unlocked Reconnected waarmee de heropening van musea en kunstpodia in Nederland na de lock down onder de aandacht wordt gebracht.

meer informatie op: www.unlockedreconnected.nl

Dan Zhu (1985) roept in een verfijnde stijl een magische wereld op waarin bijvoorbeeld mosselen zich tot stokjes aaneen kunnen rijgen en over het strand lopen waar ze het zand met hun voelsprieten verkennen. In een ander werk kijk je uit het raam van een trein en zie je bladeren, bloemen, vliegende wezens en hemellichamen voorbijkomen als in een gedroomde reis waarin alles een betekenis heeft.