Drawing Now

Robbie Cornelissen, Susanna Inglada
Nour-Eddine Jarram, Dan Zhu

focus artist: Stan Klamer

tekeningen, werk op papier, animatie

19 t/m 22 mei 2022
Carreau du Temple, 4 Rue Eugène Spuller, Paris
www.drawingnowartfair.com

met dank aan het Mondriaan Fonds

Drawing Now werd door de corona maatregelen uitgesteld naar exact dezelfde week als Art Rotterdam, de galerie koos voor de Parijse tekeningen beurs en moet daarom dit jaar helaas verstek laten gaan op Art Rotterdam. Galerie Maurits van de Laar presenteert in stand B5 het grote collage werk Turn the Tables van Susanna Inglada (1983) samen met een paar kleine tekeningen. Dan Zhu (1985) toont drie nieuwe tekeningen op papier waarin ze planten motieven verweeft met insecten, Nour-Eddine Jarram (1956) laat aquarellen zien waarin hij oude meesters als Frans Hals interpreteert en migranten en vluchtelingen weergeeft. Robbie Cornelissen (1954) toont zijn nieuwste animatie Terra Nova die ook te zien is in Venetië parallel aan de Biënnale, in een tentoonstelling van Galerie Art Mûr in het Giudecca art District.
Artiste en Focus is Stan Klamer (1951) die een serie van zijn cartografische tekeningen laat zien die een grote variëteit van bootjes en schepen bevatten maar ook meer abstracte werken waarin hij uitgaat van een willekeurige vlek waar hij vervolgens heel minutieus omheen tekent.

Drawing Now gaat zijn 15e editie in en wordt dit jaar weer in de Carreau du Temple gehouden, dichtbij de Place de la Republique. Aan de beurs nemen 72 galeries deel uit Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. In het souterrain zijn de afdelingen Insight en Proces met aandacht voor de meer experimentele tekening, op de begane grond is de algemene sectie met 56 stands, elke galerie heeft een artiste en focus die een derde van de wandruimte krijgt. Tijdens de beurs wordt de Prix de Dessin uitgereikt en zijn er artists talks onder leiding van artistiek directeur Joana P. R. Neves.

Parallel aan de beurs is de Printemps du Dessin waarin musea en instellingen extra aandacht aan het tekenen geven. Verder is in Parijs ook de Salon du Dessin met tekeningen van oude meesters en klassiek modernen. Daar wordt ook de Prix Guerlain uitgereikt, dit jaar zijn Chloë Piene, Olga Chernysheva en Gert & Uwe Tobias genomineerd.

meer informatie op www.drawingnowartfair.com