WVZ 352S, 2019, earthware, glaze, 82 x 91 x 36 cm

Nu:

Elmar & Elisabeth Trenkwalder

8 januari t/m 5 maart 2023

keramische sculpturen, tekeningen, schilderijen

Elmar Trenkwalder (1959) en Elisabeth Trenkwalder (1961) zijn de eerste exposanten op de nieuwe locatie van de galerie op de Toussaintkade 49 in Den Haag. Elmar Trenkwalder heeft parallel een grote overzichtstentoonstelling in Museum Beelden aan Zee met de titel Tuin der Lusten. In de keramische sculpturen van Elmar Trenkwalder vindt een bijzondere versmelting plaats van architectuur, natuur en het menselijk lichaam. Zwaartepunt in Museum Beelden aan Zee is een kolossale nieuwe sculptuur die bestaat uit een samenstel van organisch gevormde zuilen waarin kleine wezens en figuren zijn verborgen. In de galerie zijn modellen van grote werken te zien naast kleinere en middelgrote sculpturen.

Onder meer een liggende leeuwachtige figuur die verwant is aan de leeuw aan de voet van een van de zuilen van de grote sculptuur in het museum.
Elisabeth Trenkwalder toont een reeks schilderijen waarin ze uitgaat van de weergave van bomen die je van onder af ziet en zich tegen de hemel aftekenen. Door ze te spiegelen en te verdubbelen ontstaan patronen waarin je naast de bomen ook overkoepelende vormen als gezichten kunt herkennen. Elmar en Elisabeth Trenkwalder werken al lange tijd samen waarin ze elkaars kunst over en weer beïnvloeden en aanvullen. Naas de sculpturen zijn ook ontwerp tekeningen van Elmar Trenkwalder te zien voor sculpturen maar ook zelfstandige werken.

Elmar Trenkwalder

Elisabeth Trenkwalder