Elmar Trenkwalder at Beelden aan Zee

Elmar Trenkwalder (1959) heeft een omvangrijke solotentoonstelling met de titel Tuin der Lusten in Museum Beelden aan Zee. De Oostenrijkse beeldhouwer/keramist Trenkwalder staat bekend om zijn keramische sculpturen waarin architectuur, natuur en erotiek samensmelten tot een intrigerende mix.
Voor de tentoonstelling creëerde Elmar Trenkwalder een immens nieuw keramisch werk waar hij drie jaar geleden aan begon. Het is een samenstelling van organische wervelende kolommen verbonden door bogen waarin ornamenten en hybride wezens zijn verborgen. Naast dit centrale stuk in de tentoonstelling worden vijf grote keramische werken, tekeningen in keramische lijsten en maquettes gepresenteerd. Ter gelegenheid van deze eerste solotentoonstelling van de kunstenaar in Nederland verschijnt een catalogus met teksten van Emma van Proosdij, Leana Julian, Brigitte Bloksma en Maurits van de Laar.

15 oktober 2022 – 19 maart 2023, Museum Beelden aan Zee, Harteveltstraat 1, Den Haag.
Meer informatie op: www.beeldenaanzee.nl  Zie ook de video impressie door Studio Gerrit Schreurs.

Galerie Maurits van de Laar laat sculpturen van Elmar Trenkwalder’s en schilderijen van zijn vrouw Elisabeth Trenkwalder zien van 8 januari t/m 5 februari in de nieuwe locatie van de galerie aan de Toussaintkade 49, Den Haag.