Het Andere Verhaal

Nour-Eddine Jarram (1956) neemt deel aan de tentoonstelling Het Andere Verhaal in het Cobra Museum. Schrijver/journalist Abdelkader Benali (1975) bracht meer dan veertig Marokkaanse kunstenaars bij elkaar om een beeld te geven van de ontwikkeling van de Marokkaanse moderne kunst van 1956 tot nu.

De onafhankelijkheid in 1956 markeert het ontstaan van de Marokkaanse moderne kunst. Een vernieuwd zelfbewustzijn bij Marokkaanse kunstenaars komt tot leven. Inmiddels is een nieuwe jonge en opwindende generatie kunstenaars opgestaan op het internationale toneel. De passie van Abdelkader Benali voor beeldende kunst, maar ook voor het verhaal over ‘het andere Marokko’ is te zien in het Cobra Museum. Benali neemt de bezoeker mee op reis in zijn persoonlijke observaties. Rondom thema’s als dekolonisatie, spiritualiteit, gender en migratie worden een tachtigtal werken bijeengebracht in de museumzalen.

Deelnemende kunstenaars zijn onder meer: Hamid el Kanbouhi (1976), Nour-Eddine Jarram, Khalil Nemmaoui (1967), Wafae Ahalouch el Keriasti (1978).

meer info op: cobra-museum.nl
15 april t/m 18 september 2022
Cobra Museum, Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen