Romy Muijrers & Paul van der Eerden, Kiss My Soul, Dordrechts Museum

Romy Muijrers en Paul van der Eerden in Kiss My Soul

Met de tentoonstelling KISS MY SOUL – Hemelse & Aardse Liefde anno nu brengt het Dordrechts Museum een overzicht van de verbeelding van de liefde.
De gezamenlijke Suite tekeningen van Paul van der Eerden (1954) en Romy Muijrers (1990) weerspiegelen het veelzijdige karakter van de tentoonstelling. Liefde als beweging tussen zielen, lichamen, verbeeldingen, lichamelijkheden en communicatie, uitwisseling en groei zijn ook aanwezig in het werk van Paul van der Eerden en Romy Muijrers. De uitgesproken  heldere lijnen van Van der Eerden die samengaan met de meer gedetailleerde en zachtere aanpak van Muijrers. Een voortdurend aftasten en naar elkaar toe bewegen als een dans op papier.

Meer dan 75 werken van 30 kunstenaars geven een overzicht van de vele aspecten van de liefde in de hedendaagse beeldende kunst. Aan de tentoonstelling nemen naast Muijrers en Van der Eerden deel: Mounira Al Solh, Strauss Bourque-LaFrance, Miriam Cahn, Marlene Dumas, Mary Heilmann, Sanya Kantarovsky, Leah Ke Yi Zheng, Moshekwa Langa, Rosalind Nashashibi, Anh Trần, Jack Whitten.

meer info op: www.dordrechtsmuseum.nl

15 oktober 2023 t/m 3 maart 2024