Art Rotterdam 2020

solo/duo sectie, stand 72

Slow Learners – Susanna Inglada

installatie, werk op papier

5 – 9 februari 2020

Op Art Rotterdam presenteert Galerie Maurits van de Laar de installatie Slow Learners van Susanna Inglada in stand 72 van de solo/duo sectie op de beurs. De installatie verwijst naar sociale spanningen in de maatschappij als gevolg van een ongelijke verdeling van rijkdom en macht en een beladen verleden dat nog niet verwerkt is.

Susanna Inglada (1983) maakt sterk expressieve tekeningen van mensen die in een intense, soms zelfs gewelddadige interactie met elkaar verwikkeld zijn. Ze volgde eerst een toneelopleiding in Barcelona voor ze koos voor de beeldende kunst. Haar werk heeft daarom een ​​sterke theatrale kwaliteit. Vaak zijn de tekeningen driedimensionaal, ze snijdt de figuren uit en plaatst ze in de ruimte als acteurs op een podium waardoor het publiek bij het betreden van haar installaties up close wordt geconfronteerd met de interactie van haar ‘karakters’.

Voor online catalogus zie: galleryviewer.com

Susanna Inglada studeerde achtereenvolgens Fine Arts aan de universiteit van Barcelona, Willem de Kooning Academie Rotterdam, Frank Mohr Instituut Groningen en het HISK Gent. In 2019 won ze de Nationale Kunstprijs De Scheffer waarvan de solo tentoonstelling Thin Skin About To Tear nog t/m 8 maart te zien is in het Dordrechts Museum. In 2018 was ze een van de winnaars van de Generaciones Prize van de stichting Montemadrid, een toonaangevende prijs voor Spaanse kunstenaars tot 35 jaar en won ze de 2 internationale Prijs van de Stichting Guasch Coranty in Barcelona.

De Prospects and Concepts tentoonstelling van het Mondriaan Fonds is dit jaar samengesteld door Johan Gustavsson. Hij selecteerde 67 kunstenaars die in 2018 een Werkbijdrage Jong Talent van het Fonds ontvingen. Onder hen is Tobias Lengkeek (1991) die een skate-ramp bouwde waarin hij een aantal van zijn schilderijen integreerde.

meer info op: artrotterdam.com, prospects-concepts en www.metropolism