not cancelled nl

online kunstbeurs

Ronald Versloot

pasteltekeningen

17 t/m 24 mei 2020

Door de corona crisis wordt de ene na de andere kunstbeurs afgelast of uitgesteld waarmee een belangrijke schakel in de kunstmarkt wegvalt.
Treat Agency in Wenen ontwikkelde daarom een concept voor een online kunstbeurs onder de titel NOT CANCELLED. Galeries presenteren gedurende een week een of meer van hun kunstenaars online en zorgen voor dynamiek met wisselende interviews, reportages en podcasts.

Tot nu waren er edities vanuit Wenen, Berlijn, Parijs en Warschau, op het moment loopt south x east met galeries uit zuid en oost Europa. Zondag 17 mei start NOT CANCELLED Netherlands die kort daarna wordt gevolgd door edities vanuit Chicago en Dubai die parallel lopen aan de Nederlandse beurs.

Galerie Maurits van de Laar presenteert pasteltekeningen van Ronald Versloot (1964) die hij in zijn Berlijnse atelier maakte in de maanden voor en gedurende de lock down. Hij onderneemt daarin een reis naar binnen: “een trip langs herinneringen, dromen en ooit geziene beelden die overal rondzwerven aan de binnenzijde van het hoofd”. De tekeningen ademen soms een sfeer van een verloren paradijs of vervreemding, maar worden met hoop en schoonheid bezongen, waardoor ze weer veranderen in een Paradise (re)Found.