Art Rotterdam 2021

Andrea Freckmann, Susanna Inglada, Dirk Zoete

schilderijen, werk op papier, tekeningen

1 t/m 4 juli 2021

meer info op: artrotterdam.com

Galerie Maurits van de Laar presenteert in stand 19 schilderijen van Andrea Freckmann, tekeningen van Susanna Inglada en Dirk Zoete.

Andrea Freckmann (1970) toont nieuwe olieverfschilderijen die ze maakte tijdens de lockdown. Ze richt ze zich daarin op de omgeving van haar huis en atelier, en vat de motieven samen die ze tot nu toe gebruikte in haar werk: haar hond, de meubels uit haar huis en atelier, planten, vogels en de directe omgeving van haar huis. Ze maakte oof verschillende schilderijen op klein formaat met spelletjes en speelkaarten die verwijzen naar het gedwongen thuis zijn in de afgelopen COVID-periode.

Susanna Inglada (1983) maakt een kleine installatie met deels driedimensionale tekeningen die in een hoek een dramatisch centrum heeft met tuimelende en vallende mensen. Ook hier legt ze de nadruk op de machtsverhoudingen tussen mensen die ze op een expressieve en theatrale wijze weergeeft.

Dirk Zoete (1969) toont tekeningen uit zijn serie Cactus Derivatives waarin de cactussen zijn opgebouwd uit eenvoudige geometrische vormen. Hij varieert die op ingenieuze manier, waardoor een fantastisch imaginair herbarium ontstaat waarin hij speels verwijst naar het Bauhaus en constructivistische abstracties.