Drawing Room Store

Martin Assig, Susanna Inglada
Stan Klamer, Dirk Zoete

tekeningen, werk op papier

13 januari t/m 25 april 2021

voor info en alle deelnemende galeries: drawingroom.store

Drawing Room Store is een initiatief van Drawing Room die in Madrid en Lissabon beurzen organiseren uitsluitend voor tekeningen. Vanwege de beperkende maatregelen rond de corona pandemie is de online editie Drawing Room Store gecreëerd waaraan acht en veertig galeries deelnemen uit Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Argentinië, Brazilië, Colombia, Mexico en Japan.

De online beurs loopt tot eind april, maandelijks wordt er onder de titel Drawing Room On Show een online tentoonstelling georganiseerd door een gastcurator. Jan Philipp Fruehsorge heeft de eerste virtuele expositie samengesteld waarin onder meer ook Martin Assig en Dirk Zoete zijn opgenomen. Voor de rubriek Highlights schreef Fruehsorge ook een artikel over het werk van Martin Assig.

Galerie Maurits van de Laar presenteert werk op papier van Martin Assig (1959) uit zijn St. Paul serie waarin hij verbeeldt wat het betekent om mens te zijn: hoe verhoud je je tot de ander, de wereld, het leven en de dood. Van Susanna Inglada (1983) zijn een aantal collage tekeningen zien uit de serie Faces, en enkele grotere werken met figuren die in een heftige interactie zijn verwikkeld. Stan Klamer (1951) toont tekeningen waarin schepen en boten in silhouet op een gekleurde achtergrond zijn geplaatst in een topografische weergave. In een meer abstract werk met cirkels verwijst hij naar de kleurenleer van onder meer Goethe en Ittingen. Dirk Zoete (1969) laat grotere grafiet tekeningen waarin hij de cactus gebruikt om composities van half abstracte vormen. In de kleinere Cactus Derivatives die bestaat uit kleinere tekent hij met pigment en potlood steeds nieuwe variaties van de cactus zodat een denkbeeldig herbarium ontstaat met wonderlijke nieuwe soorten.