Marcel van Eeden (1965) is een van de deelnemende kunstenaars in de groepstentoonstelling KRIJT in Kunsthal KAdE in Amersfoort. Zoals de titel doet vermoeden, staat krijt als tekenmateriaal centraal in deze tentoonstelling. Naast bestaand werk van o.a. Joseph Beuys, Rudolf Steiner en Juan Muñoz zijn er ook nieuwe werken te zien waar op verzoek van Kunsthal KAdE bordkrijt voor is gebruikt.

Marcel van Eeden tekende twee stadsgezichten in wit krijt op zwart schoolbord, een soort negatief van zijn normale tekeningen in neropotlood op wit Fabriano papier. Verder zijn er nieuwe krijtwerken gemaakt door: Marijn Akkermans, Jitske Bakker, Nik Christensen, Hanneke Francken, Lenneke van der Goot, Susanna Inglada, Arno Kramer, Bart Lodewijks, Romy Muijrers, Marc Nagtzaam, Mayke Nas, Nemanja Nikolić, Thomas Raat, Hans Schuttenbeld & Jilles de Man, Roland Sohier, Guy Vording, Witte Wartena, Marjolijn de Wit, Marthe Zink. .

Bezoekers kunnen ook actief zelf aan de slag in de speciaal daarvoor ontworpen KRIJTkamer en KRIJTlokaal, waar ze bijvoorbeeld de meubels en wanden kunnen bekrijten, of grote tekeningen kunnen maken met speciale instrumenten.

26 mei t/m 19 augustus, Kunsthal KAdE, Amersfoort
meer info op www.kunsthalkade.nl