Zomeropstelling

Sam Hersbach, Susanna Inglada, Jantien Jongsma
Ronald Versloot, Dan Zhu

schilderijen, werk op papier, tekeningen

10 juli t/m 14 augustus
na 31 juli op afspraak t/m 14 augustus: info@mauritsvandelaar.nl

In de zomeropstelling is werk te zien van vaste en nieuwe kunstenaars.

Sam Hersbach (1995) exposeert voor het eerst, zijn schilderijen hebben intrigerende titels als (Ziekenhuis) schoonmaakdienst ten strijde tegen ongebalanceerde kruipers, of Clumsy catfish hunting a mysterious horse rider. Ze zijn met vaart geschilderd in brutale  kleuren, waarin figuren en dieren tussen kegelvormige bergen als in een hallucinatie opdoemen.

Susanna Inglada (1983) toont naast kleinere tekeningen een groot collage werk: Turning the Tables waarin twee vrouwen lezen en de derde schrijft met de vlecht van de vrouw boven haar. Door te lezen en te schrijven vergaren ze kennis en brengen ze de machtsverhouding tussen man en vrouw in balans.

Jantien Jongsma (1965) omschreef haar werk ooit als een zelf bedachte folklore, met veel details en een vrije toepassing van perspectief. Ze laat nu onder meer tekeningen zien met vogels in een overdadige natuur.

Ronald Versloot (1964) maakte een serie nieuwe pastels waarin hij het beeld met een minimum aan lijnen oproept. In Dip In creëert hij een draaiende beweging vanuit de cirkels waar de duiker het water zal raken. De ronde takkenhaag boven en de blauwe golven beneden in het beeld versterken dit.

Dan Zhu (1985) maakte nieuw werk op papier In The Lightning zie je een nachtvlinder in een donkere lucht. Vanaf zijn vleugels lopen lijntjes die eindigen in oranje stippen waaruit kleine bliksemschichten schieten. Als zaadjes die nieuw leven verspreiden, brengen ze de nachtelijke blauwe hemel tot leven.