Twenty

21 oktober t/m 20 november 2011

Twintig jaar geleden opende Galerie Maurits van de Laar op het adres Westeinde 203 in Den Haag. Sindsdien zijn er vele tentoonstellingen georganiseerd en heeft de groep kunstenaars van de galerie zich ontwikkeld. Om stil te staan bij het jubileum worden er twee tentoonstellingen georganiseerd en verschijnt er een jubileum publicatie.

Roel Arkesteijn, conservator van Museum het Domein Sittard, stelt de twee tentoonstellingen samen. Toen hij conservator was van het GEM, Museum voor Actuele Kunst Den Haag, werkte de galerie verschillende keren met hem samen bij tentoonstellingen van Urs Pfannenmüller, Marcel van Eeden en Zeger Reyers in het GEM.

In de galerie in de Herderstraat 6 wordt kleiner werk getoond onder de titel TWENTY, THUIS/HOME. Vooral de tekening komt hier aan bod, die door de jaren heen een rode draad vormde in het expositiebeleid van de galerie. Er is onder meer werk van Frank Van den Broeck, Robbie Cornelissen, Karin van Dam, Marcel van Eeden, Paul van der Eerden, Tobias Gerber, Nour-Eddine Jarram en Stan Klamer te zien.

De andere tentoonstelling TWENTY, UIT/AWAY vindt plaats in de expositieruimte van kunstenaarsinitiatief Quartair aan de Toussaintkade 55 in Den Haag. In deze monumentale ruimte zullen grote en spectaculaire werken worden getoond. Zo bouwt Ed Pien een cilindervormige installatie uit papier op, toont Elmar Trenkwalder een monumentale keramische sculptuur, Robbie Cornelissen de monumentale tekening De Gymzaal en zal Christie van der Haak een installatie maken waarin ze een kamer helemaal bekleedt met haar stofontwerpen.